Homeopátia Eger

Természetgyógyászat

A homeopátia ma már jól ismert gyógymód, rengetegen használják. Alaptörvénye az, hogy egy anyag, amely egészséges emberen tüneteket okoz, kis dózisban a betegnél meggyógyítja azokat. A homeopátiás gyógyszerek természetes alapanyagokból készülnek, főleg növényekből és ásványi anyagokból, de van több állati eredetű termék is. A betegségek kezelésénél az összes panaszt, tünetet figyelembe véve választjuk ki a megfelelő gyógyszert, beleértve a lelki tényezőket is. Egy homeopátiás esetfelvétel legalább 1 óra.
Ezek a gyógyszerek mellékhatásmentesek, várandós nők illetve csecsemők is használhatják.
A homeopátiás gyógyszerek előállítása szigorú feltételek szerint történik. A kiindulási anyagból a hígítási sorozat készítése közben ütve-rázást, azaz  dinamizálást végeznek.
A gyógyszerek fioláján az alapanyag neve és a hígítás mértéke szerepel. Pl. Natrium chloratum 15 CH vagy Arnica Montana 9 CH.
A golyócskák felszívódása a száj nyálkahártyán át történik, így ajánlott a nyelv alatt elszopogatva, vagy kevés vízben oldva és lassan kortyolva bevenni. Az étkezések előtt vagy után előírt fél órás várakozást érdemes betartani a megfelelő hatás érdekében.
A szedés egész ideje alatt kerülni kell a mentolos és egyéb illóolajos anyagok használatát.

Dr. Szabó Ágota Homeopata >>