Szűcs Ildikó

„Amikor az elmét tanítják, de a szívet nem, azt tilos egyáltalán tanításnak nevezni” – Arisztotelész

A nevem Szűcs Ildikó. 1970-ben születtem. Gyermekkorom óta érzem, hogy létünk túlmutat az anyagi világ keretein. Mindannyian spirituális lények vagyunk, akiknek most emberként kell helytállnia a Földön. 18 éves korom óta segítő foglalkozást végzek. Pályámat Idősek Otthonában kezdtem, majd a Szociális Munkás Képző Főiskola elvégzése után Családsegítő Központ vezetőjeként folytattam. Ezt követően óvodapedagógus, néhány évvel később pedig fejlesztőpedagógus diplomát szereztem az ELTE-n. Kilenc évig dolgoztam fogyatékkal élő gyermekekkel, jelenleg pedig fejlesztőpedagógusként tevékenykedem egy általános iskolában. Hiszem, hogy a gyermekek részképesség fejlesztésén túl fontos a személyiség fejlesztése, az önismeret és önbizalom megalapozása. Még lényegesebb azonban a lélek szintű fejlődés, életfeladatunk, és valódi önvalónk megtalálása. Mindezt szerencsés már gyermekkorban megalapozni. Jelenleg Boldogság szakkört tartok alsó tagozatos gyermekeknek. Itt élményszerűen, játékosan mélyül el bennük a hála, az optimizmus , a jó cselekedetek fontossága, a célok kitűzése, a megbocsájtás lényege, az apró örömök és a testmozgás fontossága. Közös dramatizálással, énekléssel, mozgással , kézműveskedéssel varázsolom színesebbé programjaimat.

Jelenleg az Omniverzum Szabadegyetem diákja vagyok, ahol önismereti tanácsadást tanulok.

Bach virágtanácsadóként szeretnék tevékenykedni az Életmód Központban. A Bach virágterápia lélek szinten működik és számos problémára lehet gyógyír. Egy-egy tanácsadás keretében igyekszem a leghatékonyabb megoldást megtalálva összeállítani a virágkeveréket. Az önbizalom, önértékelés, türelmetlenség, kishitűség, reménytelenség, tanulás és kitartás kérdésében egy-egy virágeszencia segíthet továbblépni, fejlődni.

„ Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e a lelkünkkel.” (Dr. Edward Bach)

2017. júliustól várom az önismeretben elmélyülni, fejlődni vágyó embereket. Igény szerint életvezetési tanácsadással, számmisztikai elemzéssel, színterápiával is kiegészítem a beszélgetést.

Július 17.-21. között a délelőtti órákban 9-12-ig játékos, élmény gazdag képesség és személyiségfejlesztő foglalkozással várom a 6-10 éves korú gyermekeket. Önbizalom és boldogság fokozó technikákat adok át, melyet később is hasznosan alkalmazhatnak életükben.


A gyermekközpontú, tapasztalásokon, élményeken alapuló pedagógiában hiszek és a gyakorlatban is ezt alkalmazom.

Bízom benne, hogy a hozzám forduló felnőtteknek és gyermekeknek is képes vagyok hatékony segítséget nyújtani, melyet hosszú időn át alkalmazhatnak az életükben.