Órarend
Órarend
|

Hellinger családállítás

A családállításról

"Csak kilépsz a napfénybe és máris világos van" (Bert Hellinger)

A családállítás lényege, hogy a kérdező résztvevőben meglévő rendszert személyek (ún. reprezentánsok) térbeli elhelyezésével szimuláljuk. Az ilyen formán elhelyezett, felállított személyek testi érzetei, a helyzetükben feltörő gondolatai egyrészt betekintést engednek a rendszer dinamikájába (ki kit lát, kire néz szívesen, kit hogyan észlel, kitől tart, kihez közeledne) valamint a helyzetük változtatásával és bizonyos rituálék megtételével a rendszerfejlődés lehetőségei is feltárulnak. A kérdező a kliens, az rendszerállítást végző a terapeuta. A felállítandó rendszer lehet szervezeti rendszer: munkahelyi, politikai, ideológiai, társadalmi stb., ezeknél beszélünk szervezetállításról, és lehet családi rendszer: eredeti család; ősök, jelenlegi család, ezeknél beszélünk családfelállításról. "

Hellinger Intézet

A módszert 2008 óta aktívan tanulom a Hellinger Intézetben. Önálló állításokat az asztrológia tanácsadás részeként többször is alkalmaztam.

Hónapokig dolgoztam azon, hogy a csoportos munka szabályait megismerjem, és saját élményeket szereztem állítóként és segítőként. A csoportos családállítás és a rendszerállítás igen hasznos akkor, ha felkészültek vagyunk a felbukkanó információk elfogadására, jutalmunk, hogy szellem mozgása meghozza a szükséges változásokat... rejtetten, finoman,erőszak nélkül.

Köszönet a Hellinger Intézetnek, hogy nyilvánossá tette a videókat!