Órarend
Órarend
|

Meditációk az Ébredés központban


A meditáció gyakorlati hatásokkal van az életre, mint amilyenek a jobb testi és lelki egészség vagy a kielégítőbb társas kapcsolatok. Noha a meditációt hagyományosan a megvilágosodás elérése és a világ java érdekében gyakorolják, egyidejűleg a „nagy félelemtől” is megszabadulást nyerünk általa. „Nem vész el erőfeszítés”, azaz még egy egészen kevés meditáció gyakorolás sem vész kárba. A tanulmányok, gyakorlatok célja azáltal valósul meg, ha túllépünk a cselekvés mezején, a tiszta kreatív intelligencia mezejére; ennek folyamata oly természetes, korlátok nélküli és azonnal az erő kézzelfogható növekedését eredményezi.


Tematika (2 órában):

1. tudati ráhangolódás, a megértés gyakorlata, kérdések

2. testi ellazítás gyakorlata, előkészítő gyakorlatok

3. éberség (sattipathána) meditáció gyakorlatok

4. az eredmények feldolgozása, meditatív teázás

 

A négy gyakorlat idejének hossza, a résztvevő gyakorlók előképzettségétől függ. Nagyon fontos hangsúlyozni a megértés fontosságát, mert igazán eredményes, kitartó gyakorlás csak ennek függvényében valószínü. Lazító gyakorlatokhoz, kényelmes ruházat ajánlott. Ezek bizonyos fajta, egyszerü jóga gyakorlatok amik biztosítják a test ellazulását, és ezáltat a figyelmet a testről a tudatra helyezik. A meditációban megélt tapasztalatok feldolgozása és jövőbeni alkalmazása biztosítható azok tudatosításával. A gyakorlatokba való beavatás lényege a négy "Brahmavihára" kifejlesztésére irányul: együttérzés, szeretet, öröm, felülemelkedettség.


E világ összes szenvedése a hibás beállítódásból fakad. A világ se nem jó, se nem rossz. Csak az énünk hozzá való viszonyában mutatkozik ilyennek vagy olyannak.

— Láma Anagarika Govinda


Sattipathana gyakorlatok a mindennapokban!


„Ebben a nagyszerü Tudatosságban nincs vallás, nincs Karma, nincs cselekvő és nincs idő. Csak a tiszta Tudatosság van, határok nélkül. Ami nem megragadható, de megérthető.".....a születés és halál csupán fogalmak,  ha te nem a test vagy. Mindent le lehet bontani a tiszta tudatosság alapjáig, illetve az üres tér-szerű tudatosságig, de teljesen végig kell vinned a kutatást, és akkor megtudod, hogy nincs "én" központ, mint olyan – hogy ez a központ, amit magunknak tartunk, egy érvénytelen hivatkozási pont kell, hogy legyen. Minden visszautal, minden, ami az élet során történik, visszautal a referencia pontra, vagyis arra a középpontra, amit valamilyen lényeges dolognak tekintünk – de a kutatás során látni fogjuk, hogy nem lényeges – csak ami született az fog meghalni, te pedig fel fogod ismerni, hogy valódi természeted érintetlen. Senki sem tudja tagadni a saját létezésének tényét, ha egyszer jelen van,     nem tudja megragadni, és mégsem tudja tagadni.


Foglalkozások a Magyarországi Árya Maitreya Mandala rend szervezésében

Ébredés Holisztikus Életmód központ

3300 Eger Szálloda u. 5. 3-4. em.

Tel: (70) 360 5492

Időpont: 2013. szeptembertől szombatonként

/előzetes bejelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 1800 Ft/alkalom /

Mindenkinek kívánunk fejlődésben, elmélyülésben gazdag őszi hónapokat!