|

Lélek és Asztrológia

Sajátélményű - Önismereti Tanfolyam


Iskolánkat 2008 őszén álmodtuk meg Trombitás Katalin asztrológus vezetőtársammal. Pár hónappal később életre kelt dédelgetett vágyunk, és elindult kalandos útjára. Az ősi, több ezer éves szellemi tudás és a modern önismereti iskolák (pszichodráma, tánc- és művészetterápia elemei) ötvöződnek foglalkozásainkban. Tanári múltunk sokat segít abban, hogy a tanítványainkkal eltöltött idő kreatív és élményszerű legyen. Csoportjaink meghitt, belső élményekben gazdag hangulatban telnek. Az analógiás világképre épülő, gyakran nehezen érthető asztrológiai tudományt transzformáltuk egy gyakorlatias, személyiséget fejlesztő, illusztrációkban gazdag ismeretanyaggá.

Életünk és személyiségünk híven tükrözi karmikus, családi és személyes múltunkat. Az asztrológia tökéletes jellemrajzot és sajátos sorstendenciákat tár fel előttünk. Horoszkópunk feltárásával tudatosíthatjuk ismeretlen erősségeinket, és segít gyengeségeink, nehéz konstellációink elfogadásában és feloldásában. Iskolánk az első két évben az asztrológia eredetére, elemi minőségeire, a tizenkét állatövi jegyre, planétákra és házakra fókuszál. Nyaranként táborokat szervezünk, ahol lehetőség nyílik asztrodráma foglalkozásokra. Az első két év után speciális igények szerint szervezünk asztrológus-képzést, és pszichodráma csoportokat.

"Ahogyan azon a napon,

amely a világba bocsátott téged,

A Nap üdvözölte a bolygókat,

A magaddal hozott törvény

szerint

Elkezdtél szétáradni,

Úgy kell most létezned,nem

futhatsz el magad elől."

(Goethe)

 

Csoportunkban végzett tanítványunk véleménye:

 

„Az önismereti asztrológia csoport egyfajta kitekintést, megértést hozott az életemre. Önmagamra találtam.

Az asztrológia megerősítést, bizonyítékot és kapaszkodót nyújtott, az önismeret felismeréseket, önbizalmat adott.

Csapatban dolgozni nagyszerű, eddig ilyenben még nem volt részem. A csoport megtartó ereje kinyitott, és örök barátságokra leltem.

Már tudom, hogy a lehető legjobb úton haladok önmagam megismerése felé. Igaz, az önismeret élethosszig tartó tanulás, de ehhez a kezdetet ez az önismereti iskola adta, melyben két csodálatos "tanár"- vezető kísért az utamon.

 

Megváltozott a személyiségem és az életem.

Sokkal szókimondóbb lettem, jó úton járok az egészséges önérvényesítés megtanulásához. Időnként már sikerül kiadnom magamból a feszültséget, kikiabálom a haragomat, hallatom a hangomat.

Mint tudjuk: a lélek gyógyulása hozza a test gyógyulását. A legnagyobb eredmény az, hogy testem is gyógyult. Az egyik játék után nyomtalanul eltűnt a gyermekkorom óta tartó szinte állandó derékfájásom..

 

Másoknak is jó szívvel ajánlanám ezt az önfelfedező munkát. Először tartottam az új módszertől, az asztrológia önismerettel társított befogadásától. De hamar bebizonyosodott, hogy mélyebb tudáshoz jutunk, ha eljátsszuk, átéljük az elvont fogalmakat, és belső tapasztalattá tesszük azt.

Igényes, meghitt, békés, szemet gyönyörködtető dekoráció vett körül bennünket: gyertyafény, ízléses drapériák, valamint megnyugtató, kellemes zene. A lelkem megnyugodott itt. Ez a nap csak az enyém volt, ki tudtam kapcsolni a mindennapi pörgésből. Végre újra játszottam!

Sőt, táborok alkalmával egész nap együtt lehetett a társaság, ami még jobban elmélyítette a köztünk áramló finom energia minőségét. „

 

Egy másik csoporttársunk véleménye:

 

„Önismereti utam első komoly állomása egy másik csoport volt. Ott értettem meg, hogy az asztrológia kiindulópontja lehet az önismeretnek.

Gondoltam, akkor kezdem az alapoknál, és csatlakoztam egy asztrológiát tanuló csoporthoz. Ám elégedetlen voltam, amikor egy nehéz élethelyzetemre_a képletem alapján_azt a választ kaptam"ha ezt teszed, tőrbe dőlsz, ha az ellenkezőjét, akkor a saját tőrödbe dőlsz" .Hááát,ez nekem rosszabb volt,mintha semmit nem tudtam volna,mert úgy éreztem nincs kiút.

Hallottam egy érdekesnek és izgalmasnak ígérkező iskoláról, ami ötvözi az asztrológiát és a pszichodrámát. Nemcsak intellektuális tudást ad, hanem belsőélményű gyakorlatokkal is tanít.

Azt reméltem, hogy itt választ találok majd a bennem kavargó gondolataimra és érzéseimre.

És így lett! Ráadásul egy rendkívül kellemes, mély érzésű csoport alakult ki, olyan kapcsolattal közöttünk, amilyen még nem volt az életemben, és ami lelkileg örökre összeköt minket.

Ez az iskola számomra önmegismerést adott, útmutatást, vezetést arra, hogyan oldjam meg a problémáimat. Általa rálátok a saját, és a környezetemben lévők tulajdonságaira. Reakciójukat szemlélve tudom, miből fakadhat. Azóta sokkal könnyebb elfogadni és megérteni őket, mint korábban. A változatos foglalkozásokon éberebb maradt a figyelmem, a játékok élménye beépült a gondolkodásomba. Korábban nehéz volt a kapcsolatteremtés, most könnyen és gondolkodás nélkül megy, bárhol is vagyok.

Választ kaptam problémáim gyökerére, megtanultam kezelni bizonyos helyzeteket. Szóval jól vagyok! Változást tapasztaltam a csoporttársaimon is, öröm volt ezt látni, ez is töltést adott. Sokat tanultam az ő példájukon is, mivel megosztották a csoporttal saját tapasztalataikat. Az életemben adódó"problémákra ma már feladatként nézek, könnyebben megoldom.

Hálás köszönet a két vezetőnek és a csoporttársaknak,akik segítettek, és akik nélkül ma más ember lennék. Nem felejtem el a melegséget, amit tőlük kaptam

 

Lélek és Asztrológia

Sajátélményű- Önismereti Tanfolyam