Női jóga


A Női jóga a hatha jóga eszközeinek felhasználásával, a női test sajátságait figyelembe véve különösen az altest energetikáját és fizikai állapotát szolgálja serkenteni karbantartani. Cél a medence, gát, és has izomzatának  tudatosítása és erősítése. Ezen területen felgyülemlett feszültségek, görcsös állapotok, méreganyagok, oldása és kivezetése a szervezetből. Illetve a csípő ízületének rugalmassá tétele.

A gyakorlatok rendszeres végzése pozitív hatással van a hormon-, és idegrendszerre, lelkiállapotra. Az testtartások (ászana) mellett arc-, mell-, és gátizom modulok egészítik ki és teszik teljessé a gyakorlatokat és azok hatását.

Ajánlom:

  • Minden korosztálynak mind megelőző, karbantartó és regeneráló célzattal.
  • Segít az alhas szerveinek méregtelenítésében a nyirokkeringés serkentésével, kifejezetten ajánlott ülőmunkát végzők számára.
  • A medencealap és a hasizmok erősítésére.
  • A hüvely izomzatának tudatosítására és erejének fokozására mind egészségügyi, mind szexuális öröm fogadás és adás szempontjából.
  • Szülés után a test és a lélek regenerálására.
  • Hormonrendszer és kiegyensúlyozására.
  • Menstruációs görcsök oldására és a ciklus szabályzására.
  • Női énkép, testtudatosság fejlesztése, önbizalom helyreállításának támogatására.
  • Már az első órán megtapasztalható stressz oldó hatás, általános testi- lelki és mentális megújulás.

A jóga gyakorlatok végzése nem kíván semmilyen előképzettséget, ismeretet csak rendszerességet, állhatatosságot és komoly odaadást.


A jóga foglalkozások 90 percesek és az óra végén irányított stresszoldó relaxációt végzünk.


Jelentkezés, vagy információ itt >>


Helyszín - Bóta Irodaház Eger Szálloda u.5. III.emelet.

 

„A Jóga egy életmód, hitvallás, az emberi lét igazi céljának felkutatására tett törekvés, mely akkor teljesíti be valódi küldetését, ha életünk termő talaján meghozza gyümölcsét”

Jóga foglalkozás EgerbenCseszneg Ágnes vagyok minősített jógaoktató,

Jógaoktató oklevelemet a Magyar Jóga Társaság integrál-jóga képzésén szereztem. A Magyar Jógaoktatók Szövetségétől kaptam meg a Minősített Jógaoktatói tanúsítványt. 4 éve vezetek csoportokat Egerben és Füzesabonyban.

Mind a Hatha-jógában (a test jógája, ászanák), mind az egyéb jóga irányzatokban napról napra mélyítem ismereteimet. Tapasztalataimat, megéléseimet, aktív gyakorlója vagyok a jóga folyamatának.

Jelenleg egy akadémiai képzésen veszek részt melynek elvégzésével Jóga-pszihoterápia és életmód tanácsadóként segíthetem az embereket a mindennapi belső és külső konfliktusaik megértésében és feloldásában

Tiszteletteljes hódolatom a teremtőnek és a Teremtés minden látható és láthatatlan megnyilvánulásának.

Cseszneg Ágnes

Jógaoktató